Please login or register to participate.
Discussion
.
ybizeul Apr 05, 2010 09:55 PM
Not receiving mail notifications.
The mail ystem is working because I receive emails when I create new users. But when subscribed to new content at the root level, I never get emails notifying new content.
Replies (8)
dhiraj Apr 05, 2010 10:00 PM
First up: You cannot get email notifications for activities that you yourself performed. You *must* test with a different user - I hope that's not your problem.

Typical problem #2: If you've set up a different mailserver than localhost, then you need to set up the maildrophost as well. There's a separate config for the asynchronous subscription notifications, you'll find this in the buildout.cfg file in the maildrophost section (just search for smtp in it). Override this in your user.cfg simply by adding the same section and lines, but with different values. You only need to add lines that you want to change.
dhiraj Apr 05, 2010 10:01 PM
Oh, and you have to re-buildout after you do this, of course. But then, you already knew that, right? :)
ybizeul Apr 06, 2010 10:43 PM
Wow, that's just to change SMTP server's address ?
I'm rebuilding right now, I'll let you know if it's working.

Is that mention in docs ? I guess I missed something !

Thanks !
ybizeul Apr 06, 2010 10:56 PM
I just put

[maildrophost]
SMTP_HOST=myserver

in user.cfg, removed .installed.cfg, rebuild, and restarted cyn.in

I understood from the conf that batch is executed every 120s, but I got nothin
dhiraj Apr 06, 2010 11:04 PM
Ok. Check if your notifications are getting spooled - these will land in the directory <buildout>/var/maildrop/spool.

Also, did you start the maildrop daemon? :)
That's ./bin/maildropctl start
It a basic daemon that just polls the spool folder every 120 seconds and enqueues all emails in the folder to your SMTP.
ybizeul Apr 06, 2010 11:15 PM
No, I did not start it, and notifications are present in the spool. Lets see in 2 mn :-)
apavoni Sep 06, 2012 04:06 PM
Hi,

Notification are also not working for me in the standard community installation. Also i'm using an external mail server bu i don't fine any module you described above.

Can someone help?

Many thanks!
Alex
 
Loading